Iskoristite bespovratna sredstva za izradu web stranice ili web shopa!

Ukoliko imate potrebu redizajnirati postojeće internetske stranice ili pak uložiti u izradu internetske trgovine, sada imate odličnu priliku iskoristiti novi natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta, putem bespovratih sredstva trenutno otvorenog natječaja pod nazivom „WWW vaučeri za MSP-ove“. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem otvorenog postupka u obliku vaučera, za poticanje Vašeg e-poslovanja.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem poticanja na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi optimiziranja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća.

Cilj Poziva je jačanje tržišne pozicije, povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja MSP-a primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije kao i podrška razvoju informacijskog društva u RH. S toga dakle možete aplicirati za izradu poslovnih web stranica, unapređenje poslovnih web stranica uključujući prilagodbu za mobilne telefone i tablete, izradu i/ili unapređenje web shopa s implementacijom online metode plaćanja.

Kao dodatnu moguću kategoriju troškova Ministarstvo navodi uslugu optimizacije domena (preglednost i upotrebljivost weba, internetska komunikacija, analiza konkurentnosti i pozicioniranja virtualnog tržišta, profila kupaca i trendova pretraživanja, web analitika, izradu aplikacija i rješenja za mobilnu trgovinu (mobilni bonovi, kuponi i kartice lojalnosti),te troškove najma domene, servera i/ili cloud usluga za potrebe provedbe aktivnosti do godine dana od dana isporuke usluge (kao dio isporuke usluge od istog pružatelja usluge).

Sredstva su definirana Operativnim programom “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. i za to je razdoblje osigurano 15.200.000,00 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj za hrvatske poduzetnike, a iz EU fondova možete povući vaučer u vrijednosti od 15.000,00 do čak 100.000,00 kuna, ako ispunite sve uvjete Poziva.

Detaljne upute možete preuzeti i vidjeti ovdje, a sve ostale obrasce koji vam trebaju za prijavu možete preuzeti na stranicama Ministarstva.

Prijaviti se možete online putem sustava eFondovi od 13.08.2018. Od 11 sati do 29.06.2020. godine ili do iskorištenja sredstava namijenjenih za WWW vaučere.

Ukoliko Vas inteseiraju detalji natječaja ili trebate bilo kakvu informaciju vezanu uz izradu web stranice i web shopa, možete nas kontaktirati na info@vop-promidzba.hr ili 092 291 78 78!